Marco Lange (1971)

Het woord nee prikkelt me juist om door te gaan

Ik heb heel veel energie. Mijn vrienden noemen me een pitbull omdat ik niet opgeef. Toen ik Economie studeerde ben ik ook vakken Econometrie gaan volgen. De docent voorspelde dat ik als economiestudent voor zijn vak zou falen. Dat prikkelde me juist om het te doen en het is me gelukt. Wanneer ik een bepaald doel heb, wil ik dat halen, hoe moeilijk het ook is. Toen ik bij bij een vorige werkgever terecht kwam in een commerciële functie, zeiden mijn ouders: dit moet je niet doen, want dit past niet bij je, dit kun je niet. Ik wilde ze het tegendeel bewijzen en heb er keihard voor geknokt. Het lukte me in eerste instantie heel goed, maar uiteindelijk hadden mijn ouders in een ander opzicht wel gelijk, omdat ik producten moest verkopen waar ik niet achter stond. Dat kon ik niet en deed ik niet. Ik ben een adviseur, geen verkoper.

Nooit achterover leunen

Ik vind enorm veel dingen leuk. Zo studeer ik graag en zoek steeds nieuwe uitdagingen. Ik wil altijd blijven leren en mezelf verder ontwikkelen zowel privé als zakelijk. Ik zal nooit achterover gaan leunen. De markt dwingt je om scherp te blijven, dat is juist wat ik leuk vind. Het moet niet te makkelijk gaan in het leven, dan raak ik verveeld. Dit gebruik ik ook in mijn werk. Voor de cliënt ga ik altijd tot het gaatje. Ik zoek naar de beste oplossing tot ik zeker weet dat het echt niet beter kan.

Bewust

Dat ik altijd maar door ga, wil niet zeggen dat ik de realiteit niet kan accepteren of me niet bewust ben van bepaalde risico’s. Ik was een super fanatieke voetballer tot ik geblesseerd raakte aan mijn knie. Twee operaties verder bleek dat ik nooit meer draaisporten zou kunnen doen. De acceptatie daarvan was voor mij heel heftig. Ik heb overwogen om een hele ingrijpende experimentele operatie te ondergaan waarbij ze gezond bot en kraakbeen uit een ander deel van je lichaam inbrengen in het slechte deel van je knie. Er was geen garantie op succes. Toen dacht ik: waarom zou ik het risico nemen dat ik straks helemaal niet meer kan lopen. Dat is totaal onverantwoord. Ik zet nooit dingen op het spel die er echt toe doen. Ik streef naar het best haalbare, maar stel geen onrealistische doelen en ga ook geen onverantwoorde risico’s aan.

Christian de Vries (1970)

‘Met de juiste argumenten kom ik een heel eind’

‘Wat drijft mensen, waarom nemen ze bepaalde beslissingen. Dat is iets wat ik altijd al geweldig boeiend heb gevonden, of dat nou zakelijk is of privé. Ik help mensen graag bij het verwezenlijken van hun dromen en het ontzorgen bij financiële vraagstukken . Dat ze bijvoorbeeld toch in hun huis kunnen blijven wonen door te zorgen voor een nieuwe hypotheek, waar dat eigenlijk onmogelijk lijkt. Daar haal ik al meer dan 15 jaar mijn energie uit.’

Geen ‘nee’

‘Ik ben een fanatiek tennisser en wil graag winnen. In de zomer sta ik gerust 2 – 3 keer per week op de baan en heb meerdere toernooien gewonnen. Maar als de tegenstander echt beter is, zie ik dat ook als een uitdaging. Zo leer ik nog beter te worden, zodat ik bij een volgende wedstrijd wel kan winnen. Dat doe ik ook in mijn werk. Blijven leren en blijven ontwikkelen. Mijn kracht zit in het logisch denken. Met de juiste argumenten kun je een heel eind komen. Het woord ‘nee’, dat hoor ik niet graag. Ik blijf net zo lang doorzoeken totdat het wel kan. Er zijn altijd wel argumenten te bedenken waardoor het onmogelijk tot mogelijk wordt.’

Keurslijf

‘Voorheen werkte ik als accountmanager Private Banking bij een grootbank. Daar waren de opties beperkt omdat ik nooit naar een andere bank kon. Bij Lange Financieel Advies is er meer ruimte voor creativiteit, waardoor ik nog meer voor de cliënt kan betekenen. Het is heerlijk om niet meer in een keurslijf te zitten. Ik hoop nog lang de dromen van onze cliënten mede te kunnen vormgeven.’

Jord Roemer (1969)

Ik wil mezelf in de spiegel kunnen aankijken

Ik maak al sinds mijn jeugd heel bewuste keuzes. Zo besloot ik op mijn twaalfde vegetariër te worden omdat ik het niet ok vond hoe er met dieren werd omgegaan. Dat is op die leeftijd een atypische keuze. Ik heb sindsdien nooit meer vlees gegeten. Ook in mijn werkende leven zijn mijn principes belangrijk. Zo heb ik op staande voet ontslag genomen toen ik bij een werkgever verplicht werd om dingen te doen die in het nadeel waren van de klant. Ik heb mijn leaseauto laten staan en ben met de trein naar huis gegaan. Ik word letterlijk ziek als ik dingen moet doen waar ik mensen mee benadeel. Dan voel ik me heel slecht. Ik wil mezelf ’s morgens in de spiegel kunnen aankijken.

Grootmoeder

Mijn oma heeft altijd een hele belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Niet alleen de liefde voor natuur en het bewust genieten van hele kleine dingen heb ik van haar meegekregen. Het gaat veel verder dan dat. Omaatje was heel bijzonder omdat ze altijd aandacht had voor andere mensen en met hen meeleefde ondanks dat ze zelf heel veel gebreken had. Ze gaf meer dan de helft van haar pensioen weg aan goede doelen, ook al moest ze daarvoor heel zuinig leven (en liep ze in de winter met een jas aan in huis, aangezien de cv nogal laag stond). Mijn interesse in mensen en het graag naar hen luisteren, heb ik duidelijk van haar. Dat maakt me goed in de zachte kant van het vak. De markt wordt bepaald door hebzucht en angst. Vanuit mijn inlevingsvermogen in mensen probeer ik te achterhalen hoe iemand zal reageren op schommelingen in de markt. Beleggen is één groot psychisch verhaal. Waar komt een klant vandaan en wat kan iemand aan? Daarop baseer ik mijn advies. De intake, hoe iemand precies functioneert is heel essentieel.

Twee vaders

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 9 was. Daarna is mijn moeder hertrouwd, waardoor ik twee vaders heb. Die twee zijn heel verschillend. Ik heb van beide veel geleerd. Mijn stiefvader is rationeel, streng en gestructureerd en leerde me hoe de beurs werkt. Dankzij hem ben ik op mijn veertiende begonnen met beleggen. Mijn biologische vader is juist de creatieve, vrije geest die iedereen zichzelf wil laten zijn. De combinatie van beide mannen zit in mij en dat komt bij beleggen goed van pas. Enerzijds maak ik rationele keuzes, maar creativiteit en durven afwijken van de standaard is ook essentieel in dit vak.

Support

  • Miriam van Rijen

    Miriam
  • Cynthia van Dijk

    Cynthia

Luisteren en verdiepen in de ambitie van iedere cliënt is onze corebusiness.

Alleen dan kun je elkaar verrijken.